Voor de binnenbepleistering van wanden (muren) en plafonds ben je bij Hortaplast aan het juiste adres, maar ook buitenpleisterwerken (met isolatie & afwerking, zoals crepi/sierpleister) behoren tot ons dienstenpakket! Onze jarenlange ervaring en passie voor het vak weerspiegelt zich in de hoogkwalitatieve afwerking van uw woning. Oog voor detail is ons handelsmerk, maar vooral een excellent eindresultaat en een tevreden familie die de woning kan betreden is wat ons drijft! Perfect egale muren en plafonds worden schilderklaar (of andere interieurdecoratie) gemaakt en dit zowel voor renovatieprojecten als nieuwbouwprojecten.

Bepleistering geeft een egale en fijne afwerking aan je muren en plafond in je woning. Het is een vaktechniek die als ‘kunst’ kan worden beschouwd. Het is de waarheid, want het vereist een vaktechnische, professionele stukadoor om dit “métier’"met de nodige precisie, techniek en vaardigheid uit te voeren.

Pleisterwerken zorgen voor de overgang van een ruwbouwwoning naar een afgewerkt huis en bepalen in grote mate mee de waarde en afwerkingskwaliteit van uw woning. Niet alleen muren en plafonds worden door de stukadoors bezet, ook de bedradingen, leidingen en bevestigingspunten dienen verborgen te worden. Plakwerken (pleisterwerken) zijn dan ook een essentieel onderdeel in het bouw- en afwerkingsproces van uw woning, dit vakwerk laat je dus echt best over aan een ervaren vakman!
 
Voor elke ondergrond bestaat een specifieke binnenbepleistering. Ook dient rekening gehouden te worden, wat betreft de plakwerken, met de functie van de ruimte, zo zal er voor vochtige ruimtes zoals badkamers andere binnenbepleistering dienen voorzien te worden.
Pleisterwerken worden uitgevoerd in verschillende stappen:

 
  • voorbereiding van de ondergrond
  • dikte van de pleisterlaag bepalen
  • voorbereiding buitenhoeken
  • pleistergips aanmaken en aanbrengen
  • wapening aanbrengen
  • pleister afwerken
Wij hanteren vooral natuurgips van Knauf MP75. Bij ieder werk behandelen wij de muren en plafonds met een aangepaste hechtingslaag zoals een grondeermiddel of betokontakt daarmee bekomen wij altijd de unieke, perfecte en gladde afwerking. Alle buitenhoeken worden voorzien van een hoekprofiel. Voor pleisteren op houten roostering bieden we 2 opties:  stucanet of gyplat.