Gevelisolatie en crepi zijn "dé perfect match". Sierpleister (crepi) maakt de gevel volledig egaal en vormt een supplementaire bescherming tegen vocht. De isolatie zorgt daarentegen voor een lagere energiefactuur. De gevelpleister is te verkrijgen in verschillende materialen,  bovendien biedt crepi ook een brede waaier aan kleurùoelijkehden.

Voordelen van buitenmuurisolatie met gevelbepleistering (crepi):
 

  • PREMIE: je hebt recht op een premie van €15/M2 (tot eind 2018)
  • Waterdampdoorlatend: pleister is waterdampdoorlatend
  • Betaalbaar: gevelbepleistering is een betaalbare manier om de buitenmuren en gevel af te werken
  • Egaal uitzicht: crepi geeft je buitenmuren & gevel een egale look
  • Compatibel: crepi past bij vele stijlen: van klassiek tot landelijk en van modern tot strak
  • Vochtwerend: gevelpleister en of muurpleister weert vocht af
  • Gevelrenovatie: geschikt om beschadigde of onaantrekkelijke gevels te renoveren
  • Verschillende pleistersoorten: gevelpleister bestaat in verschillende soorten met elk hun specifieke voor- en nadelen
  • Veel afwerkingsmogelijkheden: crepi kan je krijgen in verschillende korrelgroottes en heel wat verschillende kleuren

Plaatsing van crepi (sierpleister):
 

Werkwijze gevel-en muurbepleistering

Vakspecialisten gaan bij het plaatsen van crepi steeds op dezelfde manier te werk. 
Een procédé van 4 stappen dient in acht te worden genomen.

Alles begint met een professionele voorbereiding. Een goed begin is reeds het halve werk, en dat geldt ook voor het plaatsen van sierpleister.
Na de voorbereiding plaatst men de hoekprofielen en brengt men het wapeningsnet aan. Uiteindelijke volgt de gevelbepleistering

1. Voorbereidende werken

Alle materialen die nodig zijn voor het plaatsen van de crepi worden op de plaats van bestemming gebracht. zoals de stelling, afvalcontainer, machines, het gereedschap, grondstoffen …

Verder wordt de volledige omgeving afgeschermd. Zo voorkomt men dat eventuele voetpaden, opritten en terrassen tijdens de werken vuil worden. Ook ramen, deuren en dorpels worden nauwkeurig afgeschermd met folie.

2. Isolatie & hoekprofielen plaatsen

Eerst wordt de isolatie op de bestaande buitenmuren geplaatst met kleefmortel en isolatiepluggen met mechanische bevestiging. De dikte van de isolatie wordt vrij bepaald en schommelt meestal tussen de 6 en 12 centimeter (hoe rekening met de r-waarde voor je premies!). Langs de ramen en deuren kan men kiezen voor dunnere isolatielagen of je kan de dagkanten deels afslijpen. Dankzij het Vlaamse rooilijndecreet mag je bij het isoleren van een bestaande gevel nu tot 14 centimeter afwijken van de bouwlijn. Zeker bij rijwoningen is dit een ontzettend groot voordeel. Naast het isolerend effect zullen de isolatieplaten ook een overbruggend effect hebben op werkingen van de muur. Hierdoor is de kans op scheuren en barsten zeer klein. De meest gebruikte isolatieplaten zijn EPS (geëxpandeerd polystyreen) en Neopor-isolatie (geëxpandeerd polystyreen – met verbeterde isolatiewaarde).                    
Nadien plaatst men de hoekprofielen. Deze dienen als geleider van het pleistermateriaal en als versteviging van de gevelhoeken. Een goede plaatsing van de hoekprofielen is dus noodzakelijk om vochtvorming te voorkomen. 

3. Wapeningsnet aanbrengen
 

Meestal brengt men ook een wapeningsnet aan onder de uiteindelijk crepilaag om barsten en scheuren in de buitenmuur weg te werken. Het bevordert ook een egale afwerking van de gevel. Als men de buitengevel-en muren isoleert, dan wordt een isolatienet rechtstreeks op de isolatieplaten aangebracht. Die isolatieplaten worden rechtstreeks aan de gevel vastgelijmd en met isolatiepluggen vastgehecht. 

4. Crepi aanbrengen
 

In deze stap kan je kiezen uit 2 soorten sierpleister: silliconenpleister of minerale pleister:

Sierpleister prijs

De prijs voor sierpleisterwerken hangt onder meer af van het type sierpleister, de totale oppervlakte , de afwerking en of je al dan niet gaat isoleren. Gemiddeld betaal je € 40 à € 80 per vierkante meter voor het aanbrengen van sierpleister zonder isolatie. Kies je voor crepi met isolatie, dan is de gemiddelde prijs bngeveer €100 tot €140 per vierkante meter. Vergeet van deze laatste prijsopgave niet uw premie van €15/vierkante meter nog af te trekken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!
 

Islatie (crepi)